Monday, November 12, 2007

Jotunheim

Jotunheimist ei tea ma suurt midagi peale selle, et seal on mäed, on lumi, on majad ja suusatada saab kah. Eestist on seal inimesi talvel käinud küll, tuleb end häbematuks teha ja nõu küsida.

Jotunheimi suusarajad on kõrgemal kui Kungsledeni / Abisko omad. Väidavad, et lähevad 1800 m peale välja. (Kebnekaise all käisime me rõõmsalt 1600m kõrgusel liustikul.) Suvel sealkandis käinud inimesed kinnitavad kui ühest suust, et on hirmus ilus küll. Aga kui juba suvel on ilus, peab talvel täiesti hinge matma!

Jotunheimis on Norra kõrgeim tipp Galdhøpiggen, 2469m. Ka sinna saab talvel tippu ronida, aga ma ei tea veel, kui kerge v võimalik see on.

Jotunheim on Stockholmile poole lähemal kui Kebnekaise, sinna peaks autoga saama küll. Autosõit tuleb umbes poole odavam kui rong või lennuk.

Viidad Jotunheimi tali-matkadele (ise leidmiseks tuleb googlesse tippida +jotunheim +telemark. Telemark on põhjamail levinud matkasuusatamise vorm. Meie nii ässad pole ja vastavaid suuski meil ka pole, ajame tavalise laia lauaga läbi ;)

Kellegi foto-set flickris
Austraallane Jotunheimis

No comments: